TAPEN (2)
Tapen
€ 20,00
20 minuten
 — 
Dynamisch tapen. Medischinale tapen Intake en behandeling van Tapen
Extra bij een Behandeling
€ 5,00
5 minuten

Dynamic Taping

Taping is een behandeltechniek die veel wordt toegepast door sportmasseurs en fysiotherapeuten. 

Dynamic Tape is een totaal andere tape dan de Kinesiotape en is met een heel ander doel ontworpen. Deze tape is zeer elastisch zonder rigide eindpunt en rekbaar in 4 richtingen. De tape is gemaakt van nylon/Lycra. Als primair doel heeft de tape het controleren en assisteren van bewegingen. Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als het ware als een soort "2e spier".Taping is een behandeltechniek die veel wordt toegepast door sportmasseurs en fysiotherapeuten. 

 

De tape is niet vergelijkbaar met KinesioTape. Het is gemaakt van ander materiaal, heeft andere eigenschappen en wordt anders gebruikt en met een ander doel. KinesioTape richt zich primair op het creëren van ruimte, het stimuleren van beweging en het herstellen van de lokale temperatuur. Dynamic Tape richt zich primair op de mechanische component. Omdat deze twee soorten elastische tape zo verschillend van elkaar zijn, kunnen ze ook heel goed tegelijkertijd worden gebruikt.

Andere soorten tape beperken vaak de bewegingen, vooral wanneer er getapet wordt over meerdere gewrichten en wanneer er gebruik wordt gemaakt van rotatie of spiraal technieken. Dynamic Tape is speciaal ontworpen om geen bewegingsbeperkingen te vormen is zulke situaties.

Dynamic Tape heeft geen eindpunten en stretcht alle kanten op.

Andere soorten tape bieden echter ook weinig mechanische ondersteuning. Ze kunnen wel een blokkade vormen om de bewegingshoeveelheid te beperken, maar er wordt geen energie geabsorbeerd om de spier te assisteren bij het aanspannen. Daarnaast verzorgen ze geen sterke elastische terugslag om een zwakkere te assisteren terwijl ze nog steeds de volledige bewegingsuitslag kunnen bereiken.