Low Level Laser Therapie

 

De werking van de LLLT is gebaseerd op de volgende uitgangspunten; ontstekingsremmend, oedeem remmend, circulatie verbeterend (lymfevaten), immuun stimulerend, wond helend  en pijnstillend. Het effect van LLLT uit zich op sub cellulair, cellulair, bindweefsel-orgaan en lichaamsniveau. Het verhoogd de zuurstof transpoort in de cellen en bindweefsel van het lichaam. De bio stimulatie wordt gestimuleerd en zo wordt de cel functie aangezet, de cel pomp wordt geactiveerd waardoor zure of vet producten uit de cel worden verwijderd en zo wordt cel herstel aangezet.

Het open gaan van bloedvaten en lymfevaten zorgen er voor dat er een betere circulatie komt. Dit geeft effect op vermindering van oedeem in het bind- en spierweefsel. 

De LLLT activeert het collogeensysteem in ons lichaam, cellen herstellen sneller met het LLLT licht en infra rood licht. Laser therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Eén van de belangrijkste processen welke plaats vindt is onder andere de toename van de energierijke stof ATP (= chemische stof in onze cel). Deze stof zorgt voor energie in alle cellen; zo ook de spiercellen en de cellen die aan gedaan zijn.

 

 

Hoe meer ATP in een cel beschikbaar is. Hoe meer energie een cel heeft en hoe groter het herstel. Verder verbeterd LLLT de doorbloeding, stimuleert het lymfe systeem, waardoor afvalstoffen beter uitgescheiden worden. Het vermindert zwelling bij ontstekingen, stimuleert de aanmaak van endorfine, Lichaamseigen pijnstilling, versterkt het afweersysteem en werkt ontstekingsremmend. Ook heeft het laser licht invloed op de aanmaak van nieuw bindweefsel, hersteld het de spieren en werkt het zenuw herstellend.

 

Een behandeling met LLLT geeft het volg:ende effect

Sneller genezing van wonden.

Aanmerkelijke toename van de elastische sterkte van het herstellende weefsel.

Balans van collageen productie.

Vermindering van littekenweefsel.

Stimulatie van het immuunsysteem.

Ontstekingsremmend tot verdwijning er van.

Pijnverlichtend.

 

Voordelen om een LLLT behandeling te nemen

Geen bloedcontact

Pijnloos. Gemakkelijk voor de klant

Zeer effectief

Geen negatieve bijwerkingen

Geen verslaving/ geen medicatie