Guasha met massage

 GUASHA 

Guasha Tradioniale rug behandeling
€ 40,00
45 minuten
 — 
Nek, schouders en rug behandeling.
Guasha. 60 min
€ 55,00
60 minuten
 — 
Rug met een ontspannende massage
Guasha. Lichaam 60 min
€ 55,00
60 minuten
 — 
. Guasha op het lichaam met een massage

Beweging zorgt voor stroming

Stroming zorgt voor beweging “Harris Sleeger”

 

Ik pak nog regelmatig de Guasha steen ter hand. Als ik moe ben of als mijn nek vastzit. Verder schraap ik elke dag  mijn ledematen ‘s morgens voor het aankleden. Deze gewoonte maakt mijn lichaam wakker en zorgt voor een betere doorstroming van de Qi en bloed en zorgt ervoor dat het lichaam fysiek en mentaal in balans is. Door het toepassen van deze Guasha therapie zet je het lichaam aan om zich te gaan herstellen. Met deze Guasha therapie wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd en gestimuleerd om het lichaam weer in balans te brengen.

 

 

Guasha

In 2012 kwam ik in aanraking met guasha. Ik liep over een beurs voor therapeuten. In een stand gaven ze deze mooie therapie. Veel Mensen die behandeld waren voelde zich zo lekker. Ik werd hierdoor aangetrokken!

 ” Wat was dit voor therapie”. Zo nieuwsgierig als ik ben. Dit wilde ik ook leren en zo ben ik de ging ik de jaaropleiding gaan volgen

 

Guasha is een therapie uit de traditionele Chinees geneeskunde die sinds de jaren ‘90 langzaam naar Europa komt (Europese continenten aan het verspreiden is), Dit is voornamelijk, omdat Guasha voor een heel breed gebied ingezet kan worden, met verbluffend resultaat.

Guasha Therapie is een bijzonder krachtige therapie die je niet zomaar even kunt toepassen. Ook al heeft het een oorsprong als “huis-, tuin- en keukenmiddel”!

 

Guasha bestaat oorspronkelijk uit 2 woorden: Gua en Sha, Later is dit aan elkaar geschreven. Guasha.

Gua = Schrapen, Sha = Zandkorrel, hiermee worden de rode puntjes bedoeld die verschijnen bij het schrapen.

De schraaptechniek zorgt ervoor dat afvalstoffen worden losgelaten, zodat deze beter door ons lichaam kunnen worden afgevoerd en waardoor een betere doorstroming van Qi en bloed ontstaat. Tijdens de schraaptechniek kunnen de rode puntjes en vlekken verschijnen.

Het belangrijkste doel van Guasha is een betere doorstroming van Qi en bloed te krijgen. Zo komt het lichaam fysiek en mentaal in balans. Door het toepassen van Guasha therapie zet je het lichaam

Aan - om zich te herstellen. Het herstelvermogen van het lichaam is enorm. Is er een disbalans dan zal het lichaam dit zelf trachten te herstellen.

Door omstandigheden zoals stress, verkeerde voeding of trauma kan het lichaam het niet altijd zelf oplossen. Met Guasha therapie wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd en gestimuleerd om het lichaam weer in balans te brengen.

 

Guasha is een schraaptechniek die ervoor zorgt dat het lichaam de opgehoopte afvalstoffen weer gaat afvoeren. Guasha Stimuleert de doorstroming van Qi (Energy) en daarmee ook de doorbloeding.

 

Guasha wordt ingezet ter behandeling van klachten en ziekten - ook kan Guasha preventief worden toegepast om het lichaam gezond te houden en te ontdoen van afvalstoffen.

Guasha heeft verschillende elementen in zich van andere therapieën zoals; massage, reflexzonetherapie, Cupping, lymfe drainage, ontspanningstherapie, acupunctuur.

Guasha geeft verlichting bij uiteenlopende klachten, vooral bij pijnklachten is het erg effectief. Uit ervaring is gebleken dat Guasha goed helpt bij schouder-, rug- en nekklachten, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, stofwisseling en doorbloedingsproblemen.

 

Guasha is een krachtige therapie, je hebt de juiste voorkennis en scholing nodig. Laat je behandelen door een professionele therapeut, kom “Bij Franciska”

Franciska heeft haar opleiding met diploma's behaald.

 

 

Geschiedenis

Guasha is al meer dan tweeduizend jaar oud. De oorsprong van de schraaptechniek ligt in Zuidoost-Azië. Waarschijnlijk in China. Er zijn Chinese afschriften gevonden van 200 jaar voor Christus, waarin wordt geschreven over een therapie die klachten en/of ziektes uit het lichaam kan schrapen, maar ook In de oude culturen van de Romeinen, de Grieken en de Etrusken werden schraaptechnieken toegepast. De Guasha techniek wordt al duizenden jaren toegepast, vooral bij fysieke klachten als spierpijn en bij ziektes als verkoudheid. De schraaptechniek werd vooral toegepast op het platteland, ver weg van de grote dorpen en steden, daar zijn ze aangewezen op hun eigen middelen of de medicijnen van de oudste man van het dorp. Guasha werd dan ook generatie op generatie geleerd. Het is dan ook een volkstherapie.

De materialen die toen gebruikt werden voor de schraaptechniek zijn zeer verschillend. In de meeste landen schraapten ze met een munt, maar ook materiaal zoals buffelhoorn, steen en hout werd gebruikt. Later werd er ook gebruik gemaakt van lepels en potdeksels en afgeronde voorwerpen of wat ze voorhanden hadden.

Buiten China kom je de schraaptechniek tegen in landen als Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Thailand, Maleisië en Indonesië. Ieder land heeft zijn eigen naam voor de therapie. Vietnam- Coa Gio

Laos -Khoud Lam, Cambodja- Kos khyd, Indonesië- Kerik, Java- Kerok.

 

Bij het schrapen wordt gebruik gemaakt van een olie op de huid om beschadiging van de huid te voorkomen. NU wordt de schraper gemaakt van onder meer jade en diverse mineraal gesteente.

De buffelhoorn wordt nog steeds gebruikt. Naast jade en mineraal gesteente wordt er gebruik gemaakt van zilver, titanium, edelstaal en porselein. Iedere steensoort heeft zijn eigen energetische kracht en werking. Dat komt door de trillingsfrequentie van het gesteente of het metaal. De werking van een schraper hangt af van twee factoren

-Het materiaal waarvan het is vervaardigd en een dikte van de schraap zijde. Hoe dunner de schraap zijde, des te intensiever de werking. De dunne schrapers worden ingezet als therapeutische schrapers, om blokkades in bind -en spierweefsel te verminderen. Schrapers met een dikke schraap zijde worden gebruikt om preventief te werken. Tijdens een behandeling kunnen verschillende schrapers gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat de behandeling aangenaam en effectief blijft.

Bij Guasha therapie wordt er met een schraper over de huid geschraapt. Om te zorgen dat deze schraper soepel over de huid glijdt en de huid niet beschadigd, wordt er gebruik gemaakt van een olie.

Bij een behandeling van het hoofd maak je als gelijder gebruik van het haar. Bij dieren is de vacht de glijder van de schraper. (Ja, ook dieren kan ik behandelen met de Guasha steen) De olie beschermt de huid en de ingrediënten In de olie dragen bij aan het positieve resultaat van de Guasha behandeling.

Door de druk van de schraper, snelheid en schraaplengte over de huid te bewegen, zorg de Guasha via de opperhuid -epidermis voor een soort zuigend effect In het onderhuidse -bindweefsel.

Door de wrijving ontstaat er een warmte, de haarvaatjes verwijden zich en er ontstaat een betere doorbloeding. Zo komt er ook meer spanning op de wanden van de haarvaatjes. Op plaatsen waar veel afvalstoffen zitten is de wand van zo´n haarvaatjes zwakker. Op die plaats zal de wand breken en komt er een druppeltje bloed In het bindweefsel, samen met de afvalstoffen. Vervolgens sluit de wand zich meteen weer. Een druppeltje bloed verschijnt als een kleine bloeduitstorting onder de huid. Dit is de Sha. Doordat dit op verschillende plaatsen gebeurt worden er veel blokkades verwijderd uit de haarvaten en wordt er weer zuurstofrijk bloed aangevoerd. Het lichaam signaleert dat er bloed in het bindweefsel terecht is gekomen, wat zorgt voor een reactie in het lymfesysteem. Omdat er al langer afvalstoffen aanwezig waren in het bindweefsel, reageert het lymfatisch systeem niet op het feit dat er nu wat extra afvalstoffen in het bindweefsel zijn gekomen door de behandeling.

Het lymfesysteem reageert juist op het feit dat er nu wat vers bloed In het bindweefsel is gekomen. Het lichaam zorgt ervoor dat het bindweefsel wordt ontdaan van alle ongewenste stoffen, dus ook de losgemaakte afvalstoffen. Dat wordt door het lymfe en bloed afgevoerd naar organen, zoals de lever en de nieren. Zo worden de afvalstoffen verwijderd en daardoor ontstaat er een betere doorstroming van Qi Energy en bloed.

De guasha therapie werkt erg diep door In het lichaam. Het beïnvloedt via de huid het bindweefsel, lymfesysteem, meridianen, beenvlies, spieren, bloedvaten en zenuwen. Door deze diepe werking heeft het effect op het immuunsysteem en organen in het gehele lichaam.

Tijdens de behandeling laat het lichaam zien waar de blokkades zitten. Op die plaatsen waar verkleuring optreedt, zijn blokkades in het weefsel aanwezig. Aan de kleur van de Sha kan ik zien of het een recente of een chronische stagnatie is. Hoe donkerder de kleur hoe chronischer de blokkade. De kleur kan variëren van licht rood, tot donkerrood, blauw, paars, grijs en zelfs soms zwart . Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken volledig binnen 3 tot 7 dagen. Het kan langer duren gezien de conditie, leeftijd en hoelang de chronische blokkade er al zit. Naarmate je vaker een behandeling ondergaat wordt deze Sha minder. Zo kom je dan letterlijk beter in balans.

 

Tijdens een algemene complete behandeling worden de rug, schouders, nek en hoofd behandeld. Guasha behandeling wordt meestal in zittende positie ondergaan. Het lichaam is in die houding licht actief, er is een lichte aanspanning van de spieren.

De schraaptechniek kom dan beter tot zijn recht en voelt prettiger aan voor degene die wordt behandeld.

Bij behandelingen van borst, buik en ledematen wordt de behandeling vaak in een liggende positie op de massagetafel uitgevoerd. Een Guasha behandeling mag geen pijn doen. De behandeling kan op sommige plaatsen wat gevoeliger zijn wanneer er op die plaats meer blokkades zitten. Op de huid wordt olie aangebracht, om te zorgen dat de schraper goed over de huid glijdt; er wordt van boven naar beneden behandeld.

In veel gevallen wordt guasha toegepast voor fysieke klachten. Door het verhelpen van deze klachten wordt het lichaam fitter, vitaler, het bloed en Energy gaan beter stromen. De lichaamscellen worden voorzien van voedingsrijke bloed en zuurstof en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Ook het zenuwstelsel kan hierdoor beter gaan functioneren. Wanneer we beter functioneren zijn we beter in Balans.

Net zoals de rug kunnen we ook de borst- en buik, armen en benen en in het gezicht behandeld worden door de Guasha therapeut. De Guasha behandeling op het borstgebied wordt vooral ingezet bij longklachten, arm- en schouderklachten en stress gerelateerde klachten. Het geeft ontspanning van de hals en nek.

Een Guasha behandeling van buikgebied wordt ingezet bij spijsverteringsklachten en vastzittende emotie. Hier wordt minder druk gegeven dan op de rug. Ook als je een zwakke energie hebt kan er besloten worden om het buik - en borstgebied te behandelen en daarna de rug. Een Guasha behandeling van armen en benen is vaak gevoeliger. In de ledematen zijn vaak veel blokkades en afvalstoffen aanwezig. Zo is er een vermindering van Qi en bloed in de armen-vingers of benen en voeten. Bij de armen wordt eerst de nek, schouders en bovenkant rug behandeld.

Bij klachten in benen of voeten wordt eerst de onderrug behandeld. Ook een hoofdbehandeling kan gegeven worden, de hersenen hebben veel te verwerken en daarom kan het fijn zijn om het hoofd te ontspannen. Dit is vooral goed voor het slapen gaan. Op het hoofd liggen vele reflexzones van verschillende delen van het lichaam. Door het hoofd geregeld te behandelen zorg je voor meer balans in het gehele lichaam. Een Guasha behandeling van gezicht geeft schoonheid. De Guasha steen gaat zacht over de huid van uw gezicht. Deze techniek heeft als doel de Energie doorbloeding, de doorbloeding van huid en de lymfe circulatie In het gezicht te verbeteren. Ook zorgt het voor een betere collageen productie. Collageen is het eiwit in het bindweefsel dat stevigheid geeft en rimpels voorkomt.